VA

Stålrörsystem för VA

Alvenius snabbkopplade stålrörsystem är utvecklade för framtidens VA-installationer. Alvenius FlowMax®-rör är lämpliga vid permanenta och tillfälliga installationer för råvatten, dricksvatten och avlopp.

Se vad vi gjort genom åren – navigera runt bland våra referensobjekt, och kontakta oss så pratar vi lönsamma rörsystem!

Idealiska för dricksvatten

Tack vare CorroFlo®– beläggningen är Alvenius FlowMax® rörsystem idealiska för dricksvatten. Beläggningen motsvarar alla hygieniska krav och håller effektivt beläggningar 
och uppbyggnad borta.

CorroFlo®-beläggningen är godkänd för distribution av dricksvatten världen över, och rören är diffusionstäta och godkända för användning i kontaminerade områden.

Driftsäkra rör med lång hållbarhet

Det höghållfasta rörmaterialet och den mycket motståndskraftiga CorroFlo®-beläggningen säkerställer hög driftsäkerhet och lång hållbarhet.

De flexibla kopplingarna tillåter viss avvinkling samt tar upp vibrationer och temperaturförändringar, vilket eliminerar risken för läckage i fogar.

Snabb och enkel installation

De lätta rören och snabbkopplingarna innebär att ett FlowMax®-system monteras snabbt, enkelt och helt utan tillkommande bearbetning.

Inga specialverktyg, ingen specialutbildning och ingen svetsning – därmed försvinner tidskrävande moment som avsvalning och röntgen av skarvar.

Framtidssäkert VA-system

Med Alvenius FlowMax®-system är det enkelt att dimensionera ett rörsystem som klarar framtida utbyggnad och större vattenbehov. Systemet är dimensionerat för högt tryck och har lågt flödesmotstånd. 

Alvenius Flowmax®-system ger lägsta möjliga livcykelkostnad och energibesparing då större innerdiameter och ytbehandlingen CorroFlo® ger lägre rörsystemsförluster.

Sök bland produkter ladda ner ritningar och CAD