VA

Överföringsledningar för råvatten. Halmstad.

Halmstads kommun hämtar genom Laholmsbuktens VA sitt dricksvatten från grundvattnet.

Under 2017 förberedde man för eventuella problem med vattenförsörjningen på grund av låga grundvattennivåer. Därför behövde man söka alternativa och tillfälliga lösningar för sin dricksvattenförsörjning.

Alvenius fick uppdraget att leverera 3 600 meter FlowMax® –rör i dimensionen Ø 219 mm,samt kopplingar och tillbehör.
Samtliga rör och delar är CorroFlo®- och RocShield®-belagda för maximalt korrosionsskydd och för att minimera risken för yttre skador vid installationen.

Tack vare det mycket effektiva korrosionsskyddet kommer rörsystemet ha en lång hållbarhet.
Det 3 600 meter snabbkopplade FlowMax®-systemet installerades snabbt och enkelt av två montörer, utan maskiner eller avancerade verktyg – allt som behövdes var hylsnycklar.
Hela installationen, inklusive alla förberedelser, tog mindre än 3 veckor.

Fakta:

Rörlängd: 3 600 m
Dimension: 219 mm
Applikation: Överföringsledning
Media: Råvatten

Dricksvattenledning i Erfurt. Tyskland.

Schmidstedter Knoten är en viktig trafikkorsning i Erfurt. I marken under Schmidstedter Knoten är viktiga försörjningsledningar för staden Erfurt förlagda.

Alvenius FlowMax®-rör och rördelar är försedda med CG-ringar med svarvade spår för att monteras med snabbkopplingar. Tack vare snabbkopplingarna kunde montaget utföras på fem dagar i stället för de planerade fjorton.
Tack vare Alvenius FlowMax®-rörens mycket låga friktion, den stora innerdiametern och anpassningen till den aktuella vattenförbrukningen kunde rörens dimension minskas till DN 323 mm, trots ett önskat sluttryck på max. 16 bar.
Alvenius FlowMax®-rör, kopplingar och rördelar är belagda med CorroFlo® – en ytbeläggning med maximalt rostskydd, certifierad enligt C5-M.
FlowMax®-rören är betydligt lättare än rör i andra material eftersom de består av SSAB DOMEX 420 höghållfast stål, som spiralsvetsas vid tillverkningen.
Tack vare tunna väggar och därmed låg vikt, är FlowMax®-rören betydligt lättare att hantera och montera än andra rör.

Fakta:

400 meter dricksvattenledning, DN 323
Tryckklass 16 bar
Rördelar och kopplingar
Invändig och utvändig CorroFlo®-beläggning
Monteringstid fem dagar

Sök bland produkter ladda ner ritningar och CAD